Безбедност, поврзаност и перформанси

i10 ги нуди беспрекорните пакети за безбедност и поврзување во својата класа. Тоа го револуционизира разбирањето за тоа што може да направи компактен градски автомобил.

Безбедност, поврзаност и перформанси

Повеќе моќ за подобра ефикасност на горивото со ERS

Системот за регенерација на енергија (ERS) на i10 ја собира кинетичката енергија создадена од движењето напред и ја користи за напојување на вашиот автомобил. Кога ќе ја тргнете ногата од педалата за гас и ќе возите во брзина, системот ја трансформира кинетичката енергија во електрична енергија и ја складира во батеријата. Кога забрзувате, ERS ја користи оваа струја за снабдување на електричните системи, намалувајќи го оптоварувањето на моторот и зголемувајќи ја ефикасноста на горивото.

Повеќе моќ за подобра ефикасност на горивото со ERS
Точки од интерес во живо

Точки од интерес во живо

Без разлика дали барате адреса, POI (точка на интерес) или комбинација од двете, никогаш не било толку лесно. Благодарение на бесплатното пребарување на текст, секогаш можете да го најдете местото што го барате.

Ажурирање на безжичниот софтвер

Ажурирање на безжичниот софтвер

Лесно е да се следи. Ќе добивате автоматско безжично ажурирање на софтверот за идните мапи и инфозабавните системи. Нема повеќе потреба рачно да ги преземате и инсталирате или да посетувате овластен продавач за да ги добиете.

Автоматски рачен менувач

Автоматски рачен менувач

Петстепен автоматски мануелен менувач (AMT) го врши менувањето на брзини за вас, овозможувајќи ви лесно и опуштено возење како со автоматски менувач, но со уште поголема ефикасност. Ова се постигнува благодарение на помалата тежина и намаленото триење во споредба со традиционалниот автоматски менувач.

5-брзински мануелен менувач

5-брзински мануелен менувач

5-брзинскиот мануелен менувач со непречено менување е дизајниран за брзо и прецизно менување.

Избор на мотори

Избор на мотори

Во зависност од тоа што преферирате, можете да изберете помеѓу два бензински мотори: 1.0-литарски 3-цилиндричен со 67ks или 1.2-литарски 4-цилиндричен со 84ks. Двата мотори се достапни со автоматски и мануелен менувач. ECO Pack е исто така достапен и вклучува подесен однос на менувачот, четири седишта и 14-инчни тркала за оптимизирана ефикасност.

Подобра ефикасност на горивото

Подобра ефикасност на горивото

Уживајте во намалената потрошувачка на гориво благодарение на електронски оптимизираните точки на пренос и високата механичка ефикасност. Нема губење на енергија поради неефикасни преноси.
Поголема удобност

Поголема удобност

Удобно и лесно. Работата со спојката и менувачот се врши автоматски за вас. Нема повеќе проблеми со постојаното работење на педалата на куплунгот и менувачот во сообраќајот.
Возете како што сакате

Возете како што сакате

Сакате сами да ја преземете контролата и да менувате брзини? Нема проблем. Режимот на рачен менувач ви овозможува да го изберете вашиот индивидуален стил на возење без да мора да ракувате со куплунгот.

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 0.47MB Ценовник ново i10
PDF dokument | 0.45MB Ценовник ново i10 N-Line
PDF dokument | 0.4MB Акциски ценовник Hyundai i10

hyundai-mk.mk користи колачиња и ја почитува Вашата приватност! Колачињата ги корисстиме за различни цели како што се функционалност на веб страната, за подобро искуство, интеграција со социјалните мрежи. Продолжувајќи ја вашата посета на веб страната, се согласувате да ги користиме колачињата, но не и личните податоци.