Hyundai Smart Sense

Со Hyundai Smart Sense, нашите најсовремени напредни системи за помош на возачот, i10 обезбедува еден од најсеопфатните пакети на технологија за активна безбедност во својата класа како стандардна опрема. Пакетот е дизајниран да ви даде поголема сигурност и мир на умот. Мултифункционалната камера има 6 различни функции: Помош за избегнување судир напред (FCA), помош за долго светло (HBA), систем за помош за задржување лента (LKAS), систем за предупредување на возачот (DAW) и паметно предупредување за ограничување на брзината (ISLW). Сега е вклучен и Lane Keeping Assist (LFA) систем за следење на коловозна лента.

Помош за долго светло (HBA)

Помош за долго светло (HBA)

Ги детектира возилата од спротивната страна и возилата во истата лента и автоматски се префрла на средно светло. Кога не се откриени повеќе возила, системот повторно ги активира долгите светла, максимизирајќи го вашето видно поле.
Предупредување за патникот на задното седиште

Предупредување за патникот на задното седиште

Открива доколку задните врати се отвораат или затвораат пред возилото да почне да се движи, а притоа го предупредува возачот да ги провери задните седишта.

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 0.47MB Ценовник ново i10
PDF dokument | 0.45MB Ценовник ново i10 N-Line
PDF dokument | 0.4MB Акциски ценовник Hyundai i10

hyundai-mk.mk користи колачиња и ја почитува Вашата приватност! Колачињата ги корисстиме за различни цели како што се функционалност на веб страната, за подобро искуство, интеграција со социјалните мрежи. Продолжувајќи ја вашата посета на веб страната, се согласувате да ги користиме колачињата, но не и личните податоци.