Добредојдовте

Добредојдовте

Препознавање на глас

Препознавање на глас

EV е подготвен

EV е подготвен

Светла за возење назад

Светла за возење назад

Режим на возење (ЕКО)

Режим на возење (ЕКО)

Статус на батеријата

Статус на батеријата

Секогаш паметна прегледност

Секогаш паметна прегледност

Дигитален страничен ретровизор (DSM) и интегрирана табла со DSM

Имајте поширока перспектива

Имајте поширока перспектива

Интегриран дисплеј

Дигиталниот кластер (12,3 инчен TFT LCD) и инфозабавниот екран на допир (12,3 инчен TFT LCD) се интегрирани во еден екран за поширока видливост со лесен пристап до сите важни информации.
Верувајте на вашата интуиција

Верувајте на вашата интуиција

Менувач со електричен приклучок на управувачкиот столб (SBW)

Одиме напред? Движи се напред!SBW овозможува интуитивно менување брзини со синхронизирање на насоката на движење со насоката на движење на рачката на менувачот.
Брзо и лесно безжично полнење

Брзо и лесно безжично полнење

Безжичен систем за полнење

Забрзајте го безжичното полнење на вашиот мобилен телефон со зголемена моќност на полнење.
Поврзете се со вашиот уред

Поврзете се со вашиот уред

Повеќекратна Bluetooth конекција

Поврзете до два Bluetooth уреди истовремено за лесно да го промените оној со кој комуницирате.
1 тип А порта за пренос на податоци

1 тип А порта за пренос на податоци

(на врвот на централната конзола)

Уживајте во подобра видливост при паркирање и возење. Со притискање на копче, задната камера ви покажува што точно се случува зад вас на централниот екран на допир, дури и додека возите.

2 порти од тип C за полнење

2 порти од тип C за полнење

(на отворите за вентилација на вториот ред на седишта)

Со импресивна видливост, нашиот head-up дисплеј ви помага да останете безбедни со проектирање важни информации како што се брзината, командите за навигација и предупредувањата на ниво на прегледност.

2 порти од тип C за полнење

2 порти од тип C за полнење

(на централната конзола)

Сакате да ја преземете контролата? Во режимот Sport, можете да ги користите контролите поставени на воланот за рачно да менувате брзини за повеќе предизвици.

Сместете се удобно напред.

Сместете се удобно напред.

Релаксирачко удобно седиште (прв ред)

Поставете ја најдобрата положба на седиштето со еден допир и уживајте во врвна удобност.
Перспектива во сите правци

Перспектива во сите правци

Монитор за опкружувачки поглед (SVM)

Имајте целосен поглед за непречено, безбедно возење и паркирање. 4 широкоаголни предни, задни и странични камери го снимаат секој агол без слепи точки.
Сите информации се пред вас

Сите информации се пред вас

Главен екран (HUD)

Чувајте ги очите на патот. Сите информации што ви се потребни се јасно видливи на шофершајбната, што ви овозможува да останете фокусирани за безбедно и лесно возење.
Безбедноста доаѓа со паметни светла.

Безбедноста доаѓа со паметни светла.

Интелигентен преден систем за светло (IFS)

„Функцијата за делумна контрола на светлата IFS детектира возила што се приближуваат и го спречува заслепувачкиот ефект на долгите светла врз другите возила, притоа обезбедувајќи му на возачот јасна видливост“.
Асистенција за возење по автопат 2 (HDA 2)

Асистенција за возење по автопат 2 (HDA 2)

Помага да се одржи безбедна брзина и растојание од возилото напред во центарот на лентата, дури и на кривулести патишта, додека автоматски се вклучува трепкачот додека го вртите воланот во насоката во која сакате да се вклучите на автопатот.

Далечински паметен асистент за паркирање 2 (RSPA 2)

Далечински паметен асистент за паркирање 2 (RSPA 2)

Паркирање без стрес кога сте во или надвор од автомобилот. Возилото може да се контролира од далечина со помош на паметниот клуч за да се движи напред или назад, а RSPA 2 ви помага при вертикално, паралелно и дијагонално паркирање со препознавање на линиите за паркирање.

Помош за избегнување на преден судир 2 (FCA 2)

Помош за избегнување на преден судир 2 (FCA 2)

Ве предупредува и притиска со сопирачките секогаш кога е потребно доколку предвиди судир со возила кои поминуваат, пешаци и велосипеди. FCA 2 автоматски сопира кога е неизбежен судир од лево или десно на раскрсница или го прилагодува воланот за да се избегне судир кога се менува лентата.

Помош за избегнување судир во слепа точка (BCA)

Помош за избегнување судир во слепа точка (BCA)

Ги детектира возилата во мртвите точки одзади и го спречува ризикот од судир при менување ленти или излегување од паралелно паркирање, со предупредување и активирање на автоматското сопирање.

Помош за избегнување судир при движење назад (RCCA)

Помош за избегнување судир при движење назад (RCCA)

Ве предупредува ако открие ризик од судир кога возилата се приближуваат од страна кога се враќате во рикверц и автоматски ги активира сопирачките кога ќе дојде до судир.

Помош при паркирање наназад (PCA)

Помош при паркирање наназад (PCA)

Ве предупредува доколку се открие потенцијален судир со пречки и пешаци одзади додека се движите во рикверц и автоматски ги активира сопирачките кога ќе дојде до судир.

Помош за одржување во коловозна лента (LKA)

Помош за одржување во коловозна лента (LKA)

Го спречува ненамерното напуштање на лентата со следење на коловозните линии со предната камера. Обезбедува предупредување и автоматски го помага управувањето за непречено да се вратите во лентата.

Stop & Go Smart Cruise Control (SCC со S&G)

Stop & Go Smart Cruise Control (SCC со S&G)

Го одржува поставеното растојание до возилото напред со автоматска контрола на брзината до претходно поставената граница. Поставеното растојание се одржува дури и во сообраќајот „тргни-застани“.

Темпомат базиран на навигација (NSCC)

Темпомат базиран на навигација (NSCC)

Кога возите по автопат со темпомат, брзината може да се прилагоди за да се процени зоната на безбедна брзина, според свртувањата, исклучувањата или вклучувањата на автопатот врз основа на системот за навигација за побезбедно возење.

Систем за ограничување на брзината (ISLA)

Систем за ограничување на брзината (ISLA)

Паметна контрола на брзината. Кога е активиран, ги препознава знаците за ограничување на брзината на патот и ја прилагодува брзината на возилото за да одговара на ограничувањето на брзината.

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 0.45MB Ценовник Hyundai IONIQ 6

hyundai-mk.mk користи колачиња и ја почитува Вашата приватност! Колачињата ги корисстиме за различни цели како што се функционалност на веб страната, за подобро искуство, интеграција со социјалните мрежи. Продолжувајќи ја вашата посета на веб страната, се согласувате да ги користиме колачињата, но не и личните податоци.