Секогаш наелектризиран

Секогаш наелектризиран

Полнење

Наполнет и подготвен за тргнување

* WLTP-проценка, батерија од 77,4 kWh, 2WD, тркала од 18 инчи

** 10% до 80% за 18 минути се заснова на полнење на батеријата на температура од 25°C. Времето на полнење може да биде подолго при повисоки и пониски температури.

Полнење
Возење без стрес

Возење без стрес

Патувајте 614 км* со едно полнење, со самодоверба при возење на долги растојанија.

614 км

Максималниот опсег на возење е 614 km

18 мин

Време на полнење** од 10% до 80% со ултра брзо полнење

Динамично возење

Динамично возење

Искусете динамично возење со максимална брзина од 185 km/h и силно забрзување кое достигнува 100 km/h за 5,1 секунди.

5,1 с

Време за постигнување брзина од 0 до 100 km/h

185 km/h

Максимална брзина

Ова е вашето возење, ние само ви дозволуваме да го изберете.

Ова е вашето возење, ние само ви дозволуваме да го изберете.

EV Performance Tuning

Најдете го совршеното вклопување што одговара на вашиот личен стил на возење. Прилагодете ги перформансите на возилото и режимот на возење според вашата сензибилност.

Уживајте во вистински звуци на возење

Уживајте во вистински звуци на возење

Дизајн на електричен активен звук (e-ASD)

Подобрете го вашето возачко искуство со виртуелните звуци на Hyundai за електрични возила.Уживајте во 3-те нивоа на јачина на звук за да се потопите во поцелосно возење.
Достапност на електрична енергија

Достапност на електрична енергија

Возило за полнење (V2L)

V2L е иновативна карактеристика на IONIQ 6 која ви овозможува да поврзете електрични уреди и апарати во приклучок во или надвор од вашиот автомобил. Заедничката електрична енергија (230V/120V) е обезбедена внатре и надвор, а можете да користите 3,6 kVA за уреди од 230V и 1,9 kVA за уреди од 120V.
Возење без стрес до која било дестинација

Возење без стрес до која било дестинација

400V/800V Мулти ултра брзо полнење

Завршете го полнењето пред да ви се стопи сладоледот! Со ултра брзиот батериски систем од 800V, можете да наполните од 10% до 80% капацитет за помалку од 18 минути.
Застанете еднаш за полнење, возете непрекинато.

Застанете еднаш за полнење, возете непрекинато.

Голем домет:

Батерија од 77,4 kWh

Погон на четири тркала

Погон на четири тркала

За спортско забрзување и брзо полнење. На 350 kW DC станица и се потребни 18 минути за полнење од 10% до 80%, додека на станицата со DC од 50 kW потребни се 66 минути. Почувствувајте ја моќта на брзината во секунди, од 0 до 100 km/h за 5,1 секунди и од 80 до 120 km/h за 3,4 секунди.

Ефикасноста на енергијата во најдобар случај. Со батериски систем од 800 V, на станицата со постојана струја од 350 kW и се потребни 18 минути за полнење од 10% до 80% со опсег од 92 km** за 5 минути полнење, а на станицата со постојана струја од 50 kW и се потребни 58 минути за полнење 10% до 80%.

Забрзувањето од 0 до 100 km/h за 8,8 секунди, а од 80 до 120 km/h за 7 секунди.

Стандарден опсег:

Стандарден опсег:

Батерија од 53,0 kWh
Добијте поголем опсег со надградена батерија.

Добијте поголем опсег со надградена батерија.

Од ефикасна стандардна батерија до голема батерија со долг дострел, максималната брзина е иста - 185 km/h.

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 0.45MB Ценовник Hyundai IONIQ 6

hyundai-mk.mk користи колачиња и ја почитува Вашата приватност! Колачињата ги корисстиме за различни цели како што се функционалност на веб страната, за подобро искуство, интеграција со социјалните мрежи. Продолжувајќи ја вашата посета на веб страната, се согласувате да ги користиме колачињата, но не и личните податоци.