Уметност од цела Европа инспирирана од моделот BAYON.

Со цел да ја прославиме светската премиера на Bayon повикавме 9 уметници од цела Европа да создадат уметнички дела инспирирани од неговиот дизјан. Идеата за камњата произлезе од единствените карактеристики на овој модел: тој е прв модел на Hyundai посебно развиен за Европа и неговиот препознатлив дизајн кој во себе го содржи дизајнерскиот идентитет на Hyundai “Sensuous Sportiness” служи како извор на уметничка инспирација.

Уметност од цела Европа инспирирана од моделот BAYON.

Надворешност

Со својот остар изглед и интеграција на префинетите дизајнерски SUV елементи на Hyundai, Bayon испраќа моќна и елегантна дизајнерска порака. Единствени и самоуверени, неговите силни линии и светла во облик на стрела се живописна интерпретација на дизајнерската филозофија Sensuous Sportiness на Hyundai која е дефинирана со хармонија помеѓу пропорции, архитектура, префинетост и технологија.

Надворешност
Напред

Напред

Предните светла во облик на стрела и широката решетка на ладилникот се во хармонија со елегантните отвори за влез на воздух и тесните LED дневни светла и заедно создаваат уникатен изглед на предниот дел на возилото.

Странично

Странично

Динамичниот изглед привлекува погледи со своите силни графички карактеристики, моќниот облик на C-столбот и спортскиот профил во изглед на клин.

Назад

Назад

Led комбинацијата на задни светла во облик на стрели е поврзана со упадлива црвена линија. Позиционирани далеку на страна, ја нагласуваат визуелната импресија на широчина.

Силен SUV дизајн

Силен SUV дизајн

Bayon ги дели клучните дизајнерски елементи со останатите членови на Hyundai SUV фамилијата. Како што се дводелните главни светла со целосни LED предни сијалици и индикатори одвоени од дневните светла (DRL) кои се наоѓаат над препознатливиот изглед.

Моќна широка решетка

Моќна широка решетка

Широката решетка со своите флуидни право-аголни дизајнерски елементи проширени на дното, креираат цврст став заедно со силниот долен браник и привлечна сребрена заштитна плоча.

Стилизирани тркала

Стилизирани тркала

Новиот Bayon е достапен со стилизиран избор на алуминиумски фелни од 16” и 17”.

Сјајна видливост и удобност

Сјајна видливост и удобност

Се повисоката позиција за седење во која удобноста се спојува со дизајнот ќе ви остави се поголем впечаток, а со тоа и влезот и излезот од високо-квалитетните седишта лесен и убав.

Три бои за режим на возење

Три бои за режим на возење

Променете го режимот на возење според вашето расположение. Во зависност од одбраниот режим ќе добиете и модификуван одговор на моторот, перформансите и точките на степенот на пренос за различни искуства во возењето. Боите на дигиталната инструмент табла се менуваат во зависност од тоа кој режим на возење е избран. Плавата боја е за Normal, зелената за Eco и црвената за Sport.

Елегантна и стилизирана предна конзола

Елегантна и стилизирана предна конзола

Елегантните хоризонтални агли овозможуваат не-конвенционален стилизиран изглед како и нагласувен широк дизајн на истакнатата предна конзола.

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 14.85MB Hyundai Bayon Каталог
PDF dokument | 0.45MB Hyundai Bayon Ценовник
PDF dokument | 0.46MB Акциски ценовник Hyundai Bayon

hyundai-mk.mk користи колачиња и ја почитува Вашата приватност! Колачињата ги корисстиме за различни цели како што се функционалност на веб страната, за подобро искуство, интеграција со социјалните мрежи. Продолжувајќи ја вашата посета на веб страната, се согласувате да ги користиме колачињата, но не и личните податоци.