Помош за одржување на лента

Помош за одржување на лента

Новиот Bayon е опремен со систем за помош за држење на лента. Кога ќе се активира го одржува возилото во средина на ленатата при брзини помеѓу 0 и 180 километри на час, на автопат и во градски метеж.

Помош при избегнување на судир во мртов агол (BCA)

Помош при избегнување на судир во мртов агол (BCA)

Со помош на радарските сензори во долниот дел на задниот браник и предната камера, системот ве предупредува на сообраќај во делот на мртвиот агол. Доколку во таа ситуација вклучите индикатор за вртење ќе се огласи звучен аларм кој ќе ги активира кочниците како би се спречил судар.

Паметен темпомат (SCC)

Паметен темпомат (SCC)

Побезбедно и со помалку стрес. Ја одржува подесената раздалеченост со возилата напред, автоматски ја намалува или зголемува брзината според однапред подесено ограничување.

Помош при избегнување на судар при вкрстено вртење во движење наназад (RCCA)

Помош при избегнување на судар при вкрстено вртење во движење наназад (RCCA)

Кога се движите наназад во предели со лоша видливост, системот не само што ќе го извести возачот дека возило му приоѓа од страна, туку и автоматски ќе ги вклучи сопирачките.

Предупредување пред тргнување на возилото пред вас. (LVDA)

Предупредување пред тргнување на возилото пред вас. (LVDA)

Оваа паметна функција на предупредување при градско возење го предупредува возачот кога возилото пред вас ќе тргне од мртва точка на семафор или во сообраќаен метеж.

Помош при избегнување на фронтален судир (FCA)

Помош при избегнување на фронтален судир (FCA)

FCA системот автоматски сопира кога детектира ненадејно сопирање на возила пред вас или кога ќе детектира пешак или велосипедист на патот. Сега унапреден со функција за вртење на раскрсница, посебно калибрирана да помогне во спречување фронтален судир кога вртите лево на раскрсница.

Паметен темпомат базиран на навигација (NSCC)

Паметен темпомат базиран на навигација (NSCC)

Оваа напредна функција користи податоци од модерниот систем за навигација на Bayon како и предниот радар со цел автономно да ја прилагоди брзината додека возите на автопат. Системот предвидува надоаѓачки кривини и ја прилагодува брзината за побезбедно возење, автоматски успорувајки и повторно убрзувајќи до оригинално подесената брзина после кривината.

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 14.85MB Hyundai Bayon Каталог
PDF dokument | 0.45MB Hyundai Bayon Ценовник
PDF dokument | 0.46MB Акциски ценовник Hyundai Bayon

hyundai-mk.mk користи колачиња и ја почитува Вашата приватност! Колачињата ги корисстиме за различни цели како што се функционалност на веб страната, за подобро искуство, интеграција со социјалните мрежи. Продолжувајќи ја вашата посета на веб страната, се согласувате да ги користиме колачињата, но не и личните податоци.