Безбедност, најдобра во класата и пакет за помоч на возачот.

Со најдобри системи за напредна помош на возачот во класата и активни безбедносни пакети со голем асортиман на иновативни функции, потполно новиот Tucson ќе ви пружи уште поголем спокој. Опремен со напреден систем од 7 воздушни перници, кој се одликуваат со централна странична воздушна перница во првиот ред, единствена функција во овој сегмент. Со ова се спречува патниците да се судрат меѓусебно и ризикот од сериозни повреди се сведува на минимум. 

Безбедност, најдобра во класата и пакет за помоч на возачот.
Помош при возење на автопат (HDA)

Помош при возење на автопат (HDA)

За прв пат потполно новиот Tucson е опремен со систем за помош при возењето на автопат (HAD). Оваа функција е комбинација на систем за пратење на коловозна лента и навигацијата заснована на паметниот темпомат. Системот користи сензори и податоци за мапата со што се овозможува безбедно управување, како и автоматско прилагодување на брзината за претстојните кривини или препознавањето на ограничувањето на брзината. Посебна команда на воланот во овозможува да го активирате HDA со еден допир. 

Помош и избегнување на преден судир со функција за свртување на крстосница (FCA JX)

FCA системот автоматски сопира кога детектира изненадно кочење на возилата напред или кога детекрира пешак или велосипедист на вашиот пат. 

Помош при исклучувањето на долги светла (HBA)

Помош при исклучувањето на долги светла (HBA)

Детектира возила кои ви надоаѓаат во пресрет и возила во иста лента и автоматски се префрлува на соборени светла. Кога повеќе нема детектирани возила, одново ги активира долгите светла, максимално зголемувајќи го вашиот опсег на видливост. 

Подобрена безбедност со 7 воздушни перници.

Содржи подобрен систем од 7 воздушни перници, вклучувајчи и централна странична воздушна перница во првиот ред, со што Tucsonot е единствен со оваа опција во својот сегмент. 

Подобрена безбедност со 7 воздушни перници.
Навигација заснована на паметен темпомат (SCC)

Навигација заснована на паметен темпомат (SCC)

Поголема безбедност и помалку стрес. Ја одржува подесената оддалеченост од возилото напред и исто така ја контролира брзината за предстојните кривини, што е дел од помошта при возење на авто пат (HDA). 

Монитор за приказ на мртов агол (BVM)

Монитор за приказ на мртов агол (BVM)

Сега можете да ги видите приказите на просторите од задна лева и задна десна страна на вашиот нов Tucson на екранот на дигиталната инструмент табла. Камерите се активирани со употреба на индикаторите за вртење за време на промената на лента. 

Помош при пратење на лента (LFA)

Помош при пратење на лента (LFA)

Потполно новиот Tucson има помош при пратење на лента (LFA). Кога е активирана го задржува возилото во средина на неговата лента при прзина помеѓу 0 и 180 км/ч на автопат и градски улици. 

Дополнително внимава на базбедноста на вашите деца.

Потполно новиот Tucson е подобрен со висок асортиман на паметни технологии кој ви овозможува вие и вашето семејство да останете безбедни и максимално да го искористите секое патување. Вклучивме неколку функции кои дополнително внимаваат на вашите најмили. 

Предупредување за безбедно излегување од вашето возило.

Оваа паметна функција ви помага да избегнете незгода при излегување од автомобилот, детектирање на возила кои вам ви се приближуваат од задната страна и прикажување на предупредувањето на инструмент таблата и ретровизорите, како и дополнителен звучен сигнал за предупредување. 

Предупредување на патниците на задните седишта.

Ултразвучен сензор за детекција на движењата на патниците, овозможувајќи возачот да биде известен ако децата или куќните миленици случајно останат во автомобилот. 

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 3.17MB Hyundai Tucson Каталог
PDF dokument | 0.49MB Hyundai Tucson Ценовник
PDF dokument | 0.46MB Hyundai Tucson Hybrid Ценовник
PDF dokument | 0.42MB Tucson N-Line Ценовник
PDF dokument | 0.64MB Акциски ценовник Hyundai Tucson
PDF dokument | 0.43MB Акциски ценовник Hyundai Tucson HEV

hyundai-mk.mk користи колачиња и ја почитува Вашата приватност! Колачињата ги корисстиме за различни цели како што се функционалност на веб страната, за подобро искуство, интеграција со социјалните мрежи. Продолжувајќи ја вашата посета на веб страната, се согласувате да ги користиме колачињата, но не и личните податоци.