Импресивна изведба.

Од моментот кога ќе ја притиснете педалата за гас за да го ослободите целосниот потенцијал на Konа, ќе бидете воодушевени од бранот на тивка и чиста моќ. Електричниот блок на Kona е од третата генерација, што значи дека користи најнова технологија, што ја подобрува ефикасноста, доверливоста и што е најважно задоволството во возењето. Можете да изберете помеѓу три мотори и во секој од нив е вградено чисто задоволство при возењето.

Импресивна изведба.
Smartstream G1.6 T-GDi

Smartstream G1.6 T-GDi

Максимална моќност од 198 КС при 6.000 вртежи во минута и максимален вртежен момент од 27,0 kg.m при 1.600 ~ 4.500 вртежи во минута. Максимална моќност 198 КС Максимален вртежен момент 27,0 kg.m

Smartstream D1.6 CRDi

Smartstream D1.6 CRDi

Максимална моќност од 136 КС при 4.000 вртежи во минута и максимален вртежен момент од 32,6 kg.m при 2.000 ~ 2.500 вртежи во минута. Максимална моќност 136 КС Максимален вртежен момент 32,6 kg.m

Smartstream G1.0 T-GDi

Smartstream G1.0 T-GDi

Максимална моќност од 120 КС при 6.000 вртежи во минута и максимален вртежен момент од 17,5 kg ∙ m при 1.500 ~ 4.000 вртежи во минута. Максимална моќност 120 КС Максимален вртежен момент 17,5 kg · m

Внесете чувство на авантура.

Внесете чувство на авантура.

Напредните системи за управување на новата Konа ви даваат самодоверба при возењето по патишта кои поретко се возат  или на лоши временски услови. Контролата во форма на точка на централната конзола ви овозможува пристап до напредните електронски контролни системи на Kona. Оваа команда може да изгледа едноставна, но нуди моќни функции. Со брзо вртење и притискање, KONA ве носи на понатамошно истражување и откривање.

КАЛ

КАЛ

Кога сте во режим на кал, сензорите можат веднаш да детектираат лизгање на тркалата и автоматски ќе го пренасочат вртежниот момент кон тркалото со најголема влечна сила за да можете да продолжите да се движите без разлика на опасните услови на возење.

ПЕСОК

ПЕСОК

Возењето по песок е уникатна комбинација на предизвици, но паметниот контролер на Konа ве води безбедно напред. Специјалните алгоритми развиени за возење на песок ја обезбедуваат вистинската брзина и ја испорачуваат вистинската количина на вртежен момент на секое тркало во вистинско време, за да гарантираат оптимална тракција на гумите.

СНЕГ

СНЕГ

Со вртење на контролното тркало влегувате во режимот Snow, а кога ќе светне иконата Snow mode на таблата со инструменти, тогаш навистина сте подготвени за напорно возење во зимски услови.

ECO

ECO

Додека потрошувачката на бензин на новата Kona е веќе импресивна, возењето во Eco режим гарантирано ќе ви заштеди пари на бензинската пумпа.

СПОРТ

СПОРТ

Спортскиот режим е направен за оние моменти кога само сакате да дозволите да се случи. Со избраниот режим на спорт, Kona реагира со енергичен ентузијазам, темпото се забрзува и забавата започнува.

НОРМАЛНО

НОРМАЛНО

Нормалниот режим е среќен избор, бидејќи ве става на половина пат помеѓу режимите Eco и Sport. Го нуди најдоброто од двете, а исто така обезбедува совршено опуштено секојдневно возење.

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 4.28MB Hyundai KONA Каталог
PDF dokument | 0.45MB Hyundai KONA Ценовник

hyundai-mk.mk користи колачиња и ја почитува Вашата приватност! Колачињата ги корисстиме за различни цели како што се функционалност на веб страната, за подобро искуство, интеграција со социјалните мрежи. Продолжувајќи ја вашата посета на веб страната, се согласувате да ги користиме колачињата, но не и личните податоци.