Паметна контрола на патувањето со Stop & Go

Паметна контрола на патувањето со Stop & Go

Ја прилагодувате брзината и SCC одржува безбедно растојание од возилото напред без потреба да се притисне педалата за гас или сопирачката.

Помош за избегнување фронтален судир (FCA)

Помош за избегнување фронтален судир (FCA)

Доколку постои ризик од судир со автомобил или пешак, предната камера на системот FCA ви дава рано предупредување, а доколку е потребно, FCA автоматски ги активира сопирачките за да спречи судир.

Помош за задржување лента (LKA) / Помош за одржување лента (LFA)

Помош за задржување лента (LKA) / Помош за одржување лента (LFA)

LKA / LFA ве одржува безбедни на средината на лентата користејќи ја предната камера за следење на линиите на лентата. Кога ќе се открие неочекувано заминување од лентата, ќе се активира предупредување и, доколку е потребно, LKA автоматски ќе го корегира управувањето за да го задржи возилото во лентата.

Помош при судир во слепа точка (BCA)

Помош при судир во слепа точка (BCA)

BCA користи радар за следење на двете ваши слепи точки. Ако возилото се открие во слепа точка додека трепка трепкачот, BCA автоматски ќе примени предно сопирање на левата или десната страна пред да се обиде да ја промени лентата, помагајќи ви и обесхрабрувајќи ве од небезбедни промени на лентата и потенцијални судири.
Предупредување за паркирање (PDW)

Предупредување за паркирање (PDW)

Сензорите за близина во предниот и задниот браник ве предупредуваат кога ќе се приближите премногу, да избегнете гребнатини и да паркирате побезбедно.
Безбедно излегување од возилото (SEA)

Безбедно излегување од возилото (SEA)

SEA ги блокира обидите за деактивирање на заштитната брава за деца и го спречува отворањето на задната врата кога не е обезбедена.

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 4.28MB Hyundai KONA Каталог
PDF dokument | 0.45MB Hyundai KONA Ценовник

hyundai-mk.mk користи колачиња и ја почитува Вашата приватност! Колачињата ги корисстиме за различни цели како што се функционалност на веб страната, за подобро искуство, интеграција со социјалните мрежи. Продолжувајќи ја вашата посета на веб страната, се согласувате да ги користиме колачињата, но не и личните податоци.