Паметна технологија мудро искористена.

Едноставно додавање технологија на автомобил нема да го направи побезбеден. Наместо тоа, Santa Fe е дизајниран да ги минимизира опасностите во секојдневното возење за да ви обезбеди безбедност. Santa Fe ве чува.

 

Паметна технологија мудро искористена.

Помош за избегнување судар при паркирање наназад (PCA)

PCA го предупредува возачот доколку открие ризик од судир додека возите наназад. И ако ризикот се зголеми по предупредување, PCA му помага на возилото автоматски да застане.

 

Hyundai Smart Sense

Напредните системи за помош на возачот на Santa Fe, согледува различни услови со кои возачот може неочекувано да се соочи додека вози.

 

Навигација заснована на Smart Cruise Control (NSCC)

Навигација заснована на Smart Cruise Control (NSCC)

NSCC автоматски го забавува возилото кога се приближува до закривениот дел на патот и помага при безбедно возење. По поминувањето на делот, NSCC се враќа на претходно поставената брзина. Некои карактеристики илустрирани на оваа страница не се достапни на пазарот!

 

Помош при следење на коловозна лента (LFA)

Помош при следење на коловозна лента (LFA)

Предната камера открива ленти на патот за да помогне во управувањето на возилото и да се задржи на средина од лентата.
Некои карактеристики илустрирани на оваа страница не се достапни на пазарот!

 

Систем за детекција и превенција на судар при движење наназад (RCCA)

Систем за детекција и превенција на судар при движење наназад (RCCA)

Santa Fe го предупредува возачот доколку се открие ризик од судир на левата или десната страна на возилото додека возите обратно. Ако ризикот се зголеми дури и по предупредувањето, RCCA помага да се запре возилото.
Некои карактеристики илустрирани на оваа страница не се достапни на пазарот!

 

Помош за избегнување фронтален судир (FCA на раскрсница)

Помош за избегнување фронтален судир (FCA на раскрсница)

FCA го предупредува возачот кога ќе се открие ризик од фронтален судир, вклучително и пешаци, велосипедисти или возила. Ако ризикот продолжи да се зголемува дури и по предупредувањето, FCA автоматски помага при сопирање во итни случаи. Истото може да се примени на ризиците од судир со возило што доаѓа кон вас додека свртите лево на раскрсницата.
Некои карактеристики илустрирани на оваа страница не се достапни на пазарот!

 

Повош во возење на автопат (HDA)

Повош во возење на автопат (HDA)

Помош за избегнување на судар во мртов агол (BCA)

Помош за избегнување на судар во мртов агол (BCA)

Помош за безбеден излез (SEA)

Помош за безбеден излез (SEA)

Монитор за мртов агол (BVM)

Монитор за мртов агол (BVM)

Безбедносни електрични прозори

Безбедносни електрични прозори

Нова платформа на каросерија

Покрај поголемиот простор за внатрешни работи, на Santa Fe е применета нова платформа од следната генерација, со што се максимизира стабилноста на возилото. Новата платформа, исто така, донесува значителни подобрувања во безбедноста при удирање, благодарение на зголемената употреба на напреден челик со висока цврстина и топло спојување.

 

Нова платформа на каросерија

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 0.45MB Hyundai Santa Fe Ценовник
PDF dokument | 0.45MB Hyundai Santa Fe Hybrid Ценовник
PDF dokument | 0.49MB Hyundai Santa Fe Plug-in Hybrid Ценовник
PDF dokument | 0.37MB Акциски ценовник Hyundai Santa Fe

hyundai-mk.mk користи колачиња и ја почитува Вашата приватност! Колачињата ги корисстиме за различни цели како што се функционалност на веб страната, за подобро искуство, интеграција со социјалните мрежи. Продолжувајќи ја вашата посета на веб страната, се согласувате да ги користиме колачињата, но не и личните податоци.