Хибрид / Plug-in хибрид

SUV моделите бараат специфични хибридни системи. Ова е причината зошто Santa Fe нуди екслузивен систем со голема моќност како би се обезбедиле оптимални перформанси на управувањето, сопирањето и висока ефикасност на потрошувачката. Определениот простор за батериите овозможува дополнителна ергономија во вториот ред седишта и багажот.

Хибрид / Plug-in хибрид
Комбинирана моќност/Ефикасност

Комбинирана моќност/Ефикасност

Видео

Перформанси на возење

Перформанси на возење

Видео

Smartstream 1.6 T HEV

Максимална моќност од 230 КС при 5.500 вртежи во минута и максимален вртежен момент од 350 Nm

Максимална моќност 230 KS

Максимален вртежен момент од 350 Nm

 

 

Хибрид

Хибрид

За да се постигнат оптимални перформанси на Santa Fe е применет ексклузивен TMED (електричен уред прикачен на менувачот). Ова ја подобрува излезната моќ, како и перформансите на електричниот мотор.

 

Електричен мотор
Максимална моќност од 44.2kW и максимален вртежен момент од 264 Nm.

Plug-in хибрид

Plug-in хибрид

Моќната батерија од 13.8 kWh и електричниот мотор од 66.9 kW истотака можат многу брзо да се префрлат на целосно електричниот хибриден бензински мотор доколку е потребно дополнително забрзување, како и во итен случај, со што се нуди бескомпромисно уживање и безбедност при возење.

 

Електричен мотор
Максимална моќност од 66.9 kW и максимален вртежен момент од 304 Nm.

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 0.45MB Hyundai Santa Fe Ценовник
PDF dokument | 0.45MB Hyundai Santa Fe Hybrid Ценовник
PDF dokument | 0.49MB Hyundai Santa Fe Plug-in Hybrid Ценовник
PDF dokument | 0.37MB Акциски ценовник Hyundai Santa Fe

hyundai-mk.mk користи колачиња и ја почитува Вашата приватност! Колачињата ги корисстиме за различни цели како што се функционалност на веб страната, за подобро искуство, интеграција со социјалните мрежи. Продолжувајќи ја вашата посета на веб страната, се согласувате да ги користиме колачињата, но не и личните податоци.