Помош за избегнување судир (RCCA)

Помош за избегнување судир (RCCA)

Кога се движите наназад на места со слаба видливост, системот не само што го предупредува возачот ако возилото ви пријде од страна, туку и автоматски ги активира сопирачките.

Помош за следење лента (LFA)

Помош за следење лента (LFA)

Новата KONA Hybrid има помош за следење лента (LFA). Кога е активиран, LFA го одржува автомобилот на средината на лентата со брзина од 0 до 200 km/h на автопатот или градските улици.

Систем за детекција на возило во мртов агол и спречување на можен судир (BCA)

Систем за детекција на возило во мртов агол и спречување на можен судир (BCA)

Користејќи два радарски сензори во долниот дел на задниот браник, системот ве предупредува за сообраќај во областа на мртвата точка. Ако го вклучите трепкачот во таква ситуација, ќе се огласи звучно предупредување и системот ќе закочи за да спречи судир.
Темпомат со функција Stop & Go (SCC со Stop & Go)

Темпомат со функција Stop & Go (SCC со Stop & Go)

Повеќе сигурност и помалку стрес. Го одржува поставеното растојание од возилото напред, автоматски ја намалува или зголемува брзината до претходно поставената граница. Во услови на сообраќај „тргни-застани“, поставеното растојание се одржува.

Систем за препознавање на сообраќајни знаци за ограничување на брзината (ISLW)

Систем за препознавање на сообраќајни знаци за ограничување на брзината (ISLW)

Ги препознава знаците за ограничување на брзината на патот и ги прикажува знаците и пристигнувањето во реално време и на екранот на системот за навигација и на инструмент таблата.

Предупредување  при возење наназад

Предупредување при возење наназад

Паметната функција ви помага да избегнете несреќи со откривање возила кои ви приоѓаат одзади и прикажувајќи предупредувања на таблата со инструменти и на надворешните ретровизори.

Предупредување на задните седишта (ROA)

Предупредување на задните седишта (ROA)

Новата KONA има систем кој памети дали задната врата била отворена пред да започнете да возите. Кога ќе завршите со возењето, на инструмент таблата ќе се појави порака проследена со предупредувачки звук за проверка на задното седиште.

Предупредување за предно возило (LVDA)

Предупредување за предно возило (LVDA)

Оваа паметна функција за возење во град го предупредува возачот кога возилото тргнува напред, како на семафор или во сообраќаен метеж.

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 0.36MB Новата Hyundai KONA Hybrid Ценовник
PDF dokument | 4.28MB Новата Hyundai KONA Hybrid Каталог

hyundai-mk.mk користи колачиња и ја почитува Вашата приватност! Колачињата ги корисстиме за различни цели како што се функционалност на веб страната, за подобро искуство, интеграција со социјалните мрежи. Продолжувајќи ја вашата посета на веб страната, се согласувате да ги користиме колачињата, но не и личните податоци.