Рафиниран. Горд. Истакнат.

Рафиниран. Горд. Истакнат.

Непогрешливиот карактер на сосема новиот i30.

Експресивен. Елегантен. Зрел.

Експресивен. Елегантен. Зрел.

Совршено пропорционална комбинација на стил и аеродинамична ефикасност.

Откривање на мртов агол (BSD)

Откривање на мртов агол (BSD)

Визуелните и акустичните предупредувања Ве предупредуваат за присуството на соседните возила што можат да бидат скриени во мртвите агли.

Опциите може да се разликуваат по региони.
Предупредување за сообраќај одзади (RCTA)

Предупредување за сообраќај одзади (RCTA)

Кога е избрано рикверц, Rear Cross Traffic Alert помага да се идентификува и да се предупреди возачот за возилата што се приближуваат од страна.

Автономно сопирање во итен случај (AEB)

Автономно сопирање во итен случај (AEB)

AEB иницира итно сопирање за да ги избегне или минимизира ефектите од било каков удар.
Опциите може да се разликуваат по региони.

 

Систем со 7 воздушни перничиња / Висококвалитетен напреден челик (AHSS)

Систем со 7 воздушни перничиња / Висококвалитетен напреден челик (AHSS)

Примената на 53,5% висококвалитетни напредни челични (AHSS) плочи ја зголемува безбедноста при возење и удар.
7 воздушни перничиња, вклучувајќи и возачко седиште, патничко седиште, колено на возачот, странични и завесни воздушни перничиња, ги заштитуваат патниците од судири на сите страни.

 

7-брзински менувач со двојна спојка (DCT)

7-брзински менувач со двојна спојка (DCT)

Достапен со 1.4 бензинскиот мотор, 7-брзинскиот менувач со двојна спојка (DCT) ја комбинира ефикасноста на горивото на рачниот менувач со практичноста на автоматскиот менувач. Благодарение на рекалибрирана логика на пренос, новиот DCT сега е уште подобар за возбудливо возење, но сепак нуди непрекинати карактеристики кои се посакувани за секојдневното патување.

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 0.28MB Ценовник i30
PDF dokument | 6.47MB Каталог i30

hyundai-mk.mk користи колачиња и ја почитува Вашата приватност! Колачињата ги корисстиме за различни цели како што се функционалност на веб страната, за подобро искуство, интеграција со социјалните мрежи. Продолжувајќи ја вашата посета на веб страната, се согласувате да ги користиме колачињата, но не и личните податоци.