Избор на повеќе погони. Поголема ефикасност.

Одберете помеѓу четири единствени конфигурации на моторот. На самиот врв на асортиманот е 1.0T-gdi бензински мотор, кој е достапен со 100КС или 120КС. Може да биде опремен со благ хибриден систем од 48V, било како опција со 100КС или стандард со 120КС. Системот на благ хибрид допринесува на намалена емисија CO2 и потрошувачка од 3-4%. Исто така достапен е 1.2-литарски MPi бензински мотор со 84КС.

Избор на повеќе погони. Поголема ефикасност.
1.2 –литарски MPi бензиски мотор

1.2 –литарски MPi бензиски мотор

Нашиот мотор од 84 КС со 4 цилиндри и работен волумен од 1197 cc е нежна снага на која може да сметате. Заедно со 5-степениот рачен менувач, оваа единица на сила нуди и потполна контрола и пријатна испорака за вртежен момент.

Coasting функција (Гасење на моторот по удолница)

Coasting функција (Гасење на моторот по удолница)

Достапна кај конфигурацијата на мотор со iMT и MHSG потполно новиот i20 автоматски влегува во Coasting функцијата и заштедува гориво кога ќе ја отпуштите педалата за гас.

Паметен рачен менувач (iMT).

Паметен рачен менувач (iMT).

 6-степенскиот iMT е дизајниран за пониска емисија и намалување на потрошувачката на гориво со автоматско ангажирање на функцијата Coasting кога ќе ја пуштите педалата за гас.

6-степен рачен менувач

6-степен рачен менувач

Повеќе сакате сами да управувате со квачилото и брзините? Одберете конфигурација со рачен менувач за возење со прецизни и лесни менувања на брзините.

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 2.88MB Hyundai i20 Каталог

hyundai-mk.mk користи колачиња и ја почитува Вашата приватност! Колачињата ги корисстиме за различни цели како што се функционалност на веб страната, за подобро искуство, интеграција со социјалните мрежи. Продолжувајќи ја вашата посета на веб страната, се согласувате да ги користиме колачињата, но не и личните податоци.