Најопширен сигурносен пакет.

Со Hyundai SmartSense, нашите најсовремени напредни системи за помош на возачот, потполно новиот i20 нуди најширок пакет на активни сигурносни технологии во својата класа, произведени да ви обезбедат повеќе безбедност и спокој. Многу од достапните функции не се очекуваат од автомобилите во овој сегмент.

Најопширен сигурносен пакет.
Паметен темпомат базиран на навигација (NSCC)

Паметен темпомат базиран на навигација (NSCC)

Користи најсовремени навигациски систем да ги предвиди постоечките кривини или праволиниското возење на автопатити и да ја прилагоди брзината за безбедно возење.

Помош при паркирање во рикверц (PCA-R)

Помош при паркирање во рикверц (PCA-R)

PCA-R ви овозможува дополнителна самоувереност при паркирање во рикверц на потполно новиот i20 во тесно паркинг место. Кога системот ќе детектира ризик од судир, PCA-R автоматски ги активира сопирачките.

Предупредување пред тргнување на возилото пред вас. (LVDA)

Предупредување пред тргнување на возилото пред вас. (LVDA)

Оваа паметна функција на предупредување при градско возење го предупредува возачот кога возилото пред вас тргне од мртва точка на семафор или во сообраќајна гужва.

Помош во паметно ограничување на брзината (ISLA)

Помош во паметно ограничување на брзината (ISLA)

Се прикажуваат аудио и видео знаци кга ќе се премине ограничувањто на брзината. Во комбинација со рачното ограничувањ на брзината, ISLA може автоматски да ја прилагоди брзината на автомобилот.

Помош за држење во лента (LFA)

Помош за држење во лента (LFA)

Првиот пат, потполно новиот i20 има функција за помош при држење во лента (LFA). Кога се активира, помошта го држи возилото во средина на лентата при брзини измеѓу 0 и 180 km/h на градските улици и автопатиштата.

Помош при избегнување на судир во мртов агол (BCA)

Помош при избегнување на судир во мртов агол (BCA)

Со помош на радарските сензори во долниот дел на задниот браник и предната камера, систеомт ве предупредува на сообраќај во делот на мртвиот агол. Доколку во таа ситуација уклучите индикатор за вртење ќе се огласи звучен аларм кој ќе ги активира кочниците како би се спречил судар.

Помош при избегнување на судар при вкрстено вртење во рикверц (RCCA)

Помош при избегнување на судар при вкрстено вртење во рикверц (RCCA)

Кога возите во рикверц во предели со лоша видливост, системот не само што ќе го извести возачот дека возило му приоѓа од страна, туку и автоматски ќе ги вклучите сопирачките.

Помош при избегнување на фронтален судир (FCA)

Помош при избегнување на фронтален судир (FCA)

Надгледувајќи го патот пред вас со помош на радар и камера, FCA системот автоматски сопира кога ќе детектира ненадејно сопирање на возило пред вас или кога ќе детектира пешак или велосипедист на патот.

Гаранција 5+2 години со неограничена километража

Како и секој Hyundai модел така и потполно новиот i20 е произведен по највисоките можни стандарди за квалитет. Тој квалитет го подржуваме со гаранција од 5+2 години со неограничена километража, така да можете да уживате во животот во работите кои ги сакате, без било какви грижи за вашиот автомобил. Уживајте во посебниот мир кој вам ќе ви го овозможи една од најдобрите гаранции во животот.

Гаранција 5+2 години со неограничена километража

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 2.88MB Hyundai i20 Каталог

hyundai-mk.mk користи колачиња и ја почитува Вашата приватност! Колачињата ги корисстиме за различни цели како што се функционалност на веб страната, за подобро искуство, интеграција со социјалните мрежи. Продолжувајќи ја вашата посета на веб страната, се согласувате да ги користиме колачињата, но не и личните податоци.